söndag, mars 30

Earth Hour 2014

Igår släckte vi ner. Inte för att rädda miljön eller för "jippot". Vi släckte ner för att det betyder något, det påminner om något som är viktigt.
Vi lagade middag. Stängde av ugnen, släckte alla lampor och stängde av all teknologi. Sen åt vi middag, satt vid ett bord i skenet av tända ljus. Pratade med varandra, umgicks! Inga datorer, telefoner eller Tv-apparater som konkurrerade med tiden.
Vi spelade brädspel och snackade strunt och njöt av att BARA vara med varandra. Sen gick vi och la oss, i mörkret! Och vad upptäckte vi?
Det går jättebra att klara sig utan så mycket teknologi. Det är rent ut sagt rätt bra. Man tänker efter en gång till. Behöver vi ha lampan tänd när det fortfarande är ljust? Och lyser inte ljus upp ganska bra de också! Kan vi utnyttja elen bättre, laga mat och baka bröd samtidigt för att dra mindre el på att värma upp ugnen?
Så kritiken som riktas mot Earth Hour är inte obefogad, men effekten av människors tankar av Earth Hour är värt något! I alla fall någonting! Släck lampan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar