söndag, april 27

Dokumentärtips!

Jag har tittat på en otroligt fin dokumentär på svtplay, den heter Pappas unga fru och den var så otroligt bra! Dokumentärfilmaren April spelar under en längre tid in dokumentärfilmen om hennes pappa Dale som är 73 år gammal som träffar en filippinsk kvinna som är över 50 år yngre än honom, och blir kär i henne. April följer dem under en längre period och genom filmen och arbetet så börjar hon, och tittarna, förstå mer och mer av den komplexa relationen och allt vad den innebär.
En otroligt hjärtslitande dokumentär om ensamhet, kärlek, hopp om att komma ur en jobbig situation, en jobbig livssituation och att hjälpa varandra leva. En väldigt nyanserad bild av situationer som händer varje dag. Äldre, vita, rika (fria) män som "räddar" unga flickor på andra sidan jorden från liv som är så långt ifrån vår vardag.

Det är tyvärr en väldigt amerikansk dokumentär med fokus på ålder, sex och vad som är rätt eller fel utifrån ideal som jag kanske inte känner mig helt hemma med. Men den var så bra! SE DEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar