måndag, december 13

En tanke

Jag läste en väldigt bra artikel i City imorse. Det handlade om alla hemlösa pensionärer i Sthlm, vilket har ökat katastrofalt de senaste åren.
Tänk dig att du helt plötsligt står utan hem, jobb och familj. Och lägg på att du är gammal, du har ont i leder och i kroppen och livet börjar helt enkelt ta slut. Egentligen förtjänar du en fridfull pension som alla andra, men istället samlar du burkar, du säljer Situation Stockholm och tvingas stå i kö till härbärgen långa timmar eller sova ensam utomhus i kylan.

Särskilt nu till julen blir denna verklighet övervägande verklig för många människor.
Julen är en familjetradition. Man samlar sin familj, sitter ner, tar det lugnt och ägnar en dag åt att riktigt umgås tillsammans. En lyx som man kanske inte har i vardagen.
Som utstött hemlös har du inte den möjligheten. Immanuelkyrkan i Sthlm bjuder in till Jul i gemenskap - en alternativ jul. Jag har mycket att säga om Immanuelkyrkan och deras syn på religion, men det här var det bästa jag sett på länge!

Alla ni som har en familj och ett stadigt liv! Ta chansen nu denna högtid, krama om familjen, ta en stund och lyssna på dem. Lägg småpengarna i fickan i någon annans hand eller på en Situation Sthlm istället för godis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar